Nieuws

Investeren in residentieel vastgoed anno 2021 – een veilige haven

Het jaar 2020 ligt achter ons en we kunnen vooruitkijken naar 2021 waar het coronavaccin ons zal bevrijden. Tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar.

Ondanks de gezondheidscrisis kunnen we vaststellen dat het residentieel vastgoed als investering alweer meer als stand gehouden heeft. Volgens de notarisbarometer steeg de verkoopprijs van een gemiddeld woonhuis in België met +5,7%, en van een appartement met +6,8%. Voor een appartement moesten kopers in het afgelopen jaar +16.000 euro meer betalen. Rekening houdend met de inflatie bedroeg de reële prijsstijging +6,4% of +15.000 euro. (bron: www.notaris.be)

Voor mensen die overwegen te investeren in een nieuwbouw appartement of woning geven we bij Jansen Real Estate graag advies op maat. Er zijn investeerders die kopen met het oog om zelf te gaan wonen in de toekomst, en investeerders waarvoor enkel het rendement belangrijk is.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen die we even opsommen:
  • De huur van het goed wordt jaarlijks geïndexeerd waardoor u ingedekt bent tegen de inflatie;
  • Projecten op kernversterkende locaties worden schaarser, wat de prijs op een goede locatie ten goede komt bij een herverkoop; Gemiddeld genomen kan u genieten van een meerwaarde bij herverkoop na 4 a 5 jaar verhuur.
  • De nieuwbouwprojecten vandaag zijn future proof op het gebied van isolatie en energiehuishouding. Dit is belangrijk voor uw herverkoopwaarde;
  • Door een interessante bankfinanciering te nemen, kan u uw rendement hefbomen. Mits een deel van de investering te doen met eigen middelen, kan de bank terugbetaald worden met huurgelden;
  • Wilt u zich niets aantrekken van het beheer, dan bieden we bij Jansen Real Estate een formule ‘rentmeesterschap’ aan, waardoor u 100% ontzorgd wordt.

Interessant? We werken graag een voorstel uit met rendementsberekening in één van onze projecten.